Οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί δημιουργούν, έκθεση στην πινακοθήκη Άρτας

Η Δημοτική πινακοθήκη Άρτας «Γιάννης Μόραλης» θα φιλοξενήσει στο χώρο της από 14-28 Μαΐου 2019 την έκθεση «οι Καλλιτέχνες Εκπαιδευτικοί δημιουργούν» .

Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης ομαδικών εκθέσεων από την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων την Άνοιξη 2019 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άρτα, Κρήτη, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών-καλλιτεχνών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  κάθε περιοχής.

Κάτω από αυτό το γενικό τίτλο «Οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί δημιουργούν» σκοπός και στόχος των εκθέσεων είναι να ανοίξει ένας επιπλέον δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και κοινωνίας.

Σε εποχές ιδιαιτέρως δύσκολες και απαιτητικές οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί παράλληλα με το εκπαιδευτικό τους έργο, παραμένουν ενεργοί ως καλλιτέχνες – δημιουργοί και εκφράζονται με αισιοδοξία, ελπίδα, αγάπη. Επιλέγουν τη δημιουργική διέξοδο ως απάντηση στην κοινωνική κρίση, μέσα από τις απεριόριστες εικαστικές προτάσεις και υλικοτεχνικές δυνατότητες και εκφράζονται, με ελευθερία, ευαισθησία, δύναμη, συναισθήματα, χρώματα, φώς για ένα καλλίτερο μέλλον, για τα παιδιά μας και την κοινωνία μας

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί:
Άρτα Κατερίνα Ασλανίδου, Ευάγγελος Μπόμπορης,Αλέξανδρος Τσιούρης, Μανώλης Φραγγίδης, Γιώργος Χαλάστρας

Γιάννενα Ελευθερία Βέργου, Γιάννης Ζωγάκης, Παναγιώτης Κρομμύδας, Ευάγγελος Κωστούλας, Σπύρος Λισγάρας, Λένα Ναυροζόγλου, Mιχάλης Οικονομίδης, Χαραλαμπία Πέττα, Οδυσσέας Σέλιος, Αγαθή Σιόλου, Μαρία Τάσιου , Έλσα Τάτση .

Πρέβεζα Ελένη Τσίκα, Δημήτρης Τσιρογιάννης

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 Μαΐου, στις 8.00 μ.μ

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό και θα είναι ανοιχτή προς επίσκεψη κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης. Στο χώρο της Πινακοθήκης θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.